Banker i Norge som tilbyr smålån

Teen-with-Credit-Card1

Selv om man trenger et forbrukslån, så er det slettes ikke sikkert at man trenger så store summer som mange norske banker opererer med. I flere av landets største banker kan man søke om usikrede lån på opp mot 500 000, selv om de fleste av oss knapt trenger en tiendedel av denne summen – eller vel så det. Følgelig skal vi her se nærmere på tre norske banker som tilbyr smålån.

Thorn/L’EASY

En av de mest populære tilbyderne av smålån i Norge er Thorn og L’EASY. Grunnen til at disse to aktørene må dele et av snitt, er fordi selskapene har samme eiere. Følgelig vil også lånet fra både Thorn og L’EASY gi deg de samme lånebetingelsene, med en effektiv rente som i snitt ligger på 15,13 prosent (kan være 12,38 – 26,43 avhengig av din økonomi, ønsket lånebeløp og så videre). Her kan du maksimalt søke om lån på 50 000 kroner – eller så lite som 5000 kroner – slik at både Thorn og L’EASY definitivt havner i klassen som tilbydere av smålån.

KlikkLån

Et annet alternativ til smålånet fra Thorn og L’EASY, er KlikkLån. Målet med dette lånet er at alt skal være raskt og effektivt, og du kan her søke om lån på noen få minutter. Maksimal lånesum er 40 000 kroner, slik at også KlikkLån går innenfor kategorien smålån. Her kan du søke om å låne fra og med fylte 20 år, mens den effektive renten i snitt ligger på 16,37 prosent. Maksimal nedbetalingstid for «et KlikkLån» vil være på 5 år.

Folkia

En annen aktør som har drevet med smålån i Norge i mange år, er Folkia. Her kan du søke om så lite som 1000 kroner, eller maksimalt 20 000 kroner. Da vil nedbetalingstiden også være maks 1 år, men for de minste lånene er det kun snakk om 1 måned. Derfor gjør det ikke noe at renten her ofte blir veldig høy (gjerne 300%), ettersom nedbetalingstiden og lånebeløpet er såpass lite. Allikevel anbefaler vi kun at man bruker Folkia når det er høyst nødvendig å låne penger på kort tid.