Informasjon om DNB forbrukslån

A courier enters the DnB Nor ASA headquarters in Oslo, Norway, on Friday, May 20, 2011. Norges Bank's Governor Oeystein Olsen said there's a risk that strong growth and rising prices in the Norwegian economy will push up the krone further, potentially limiting planned interest rate increases. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg

DNB er en av landets aller største banker, og da skulle det kanskje bare mangle at banken også tilbyr forbrukslån til sine kunder. Det er svært mange privateide finansieringsinstitusjoner og underselskaper av selskaper i andre bransjer som tilbyr nettopp dette, men søker du forbrukslån gjennom DNB så vet du at du er i trygge og gode hender. Betingelsene for lånene fra den norske storbanken er heller ikke så ille, og den største fordelen er nok at forbrukslånet er uten sikkerhet. Det betyr at du bruker pengene på akkurat hva du vil, samtidig som du ikke må stille med pant eller egenkapital for å låne hos DNB!

Renter og betingelser

Med et forbrukslån fra DNB kan du søke om å låne så lite som 10 000 kroner, eller så mye som 250 000 kroner. Betingelsene og renten vil variere avhengig av flere faktorer, deriblant hvor mye du låner, men først og fremst på bakgrunn av din egen økonomi/inntekt. Derfor kan vi ikke fastslå nå hvor gode rentebetingelser du får hos DNB, men snittrenten for et mellomstort lån ligger på rundt 16 til 17 prosent. Det er slettes ikke ille, og når de øvrige vilkårene hos DNB er gode så er banken et godt alternativ når du trenger raske penger.

Nedbetalingstiden bestemmer du selv, men den må være minst 6 måneder og maksimalt 10 år. På nettsidene til DNB kan du enkelt bruke en lånekalkulator der du beregner nedbetalingstiden basert på månedsbeløp. Inkludert i den effektive renten er for øvrig et etableringsgebyr på 500 kroner (billig sammenlignet med mange konkurrenter), og et månedlig termingebyr på 35 kroner. Hos DNB kan du også tegne betalingsforsikring som trer i kraft dersom du skulle få betalingsproblemer på lånet.

Søkekriterier

Du kan søke om forbrukslån gjennom DNB selv om du ikke er kunde/har nettbank i banken. Enklest er det naturligvis dersom du har det, men det er uansett uproblematisk for «oss andre» å søke forbrukslån gjennom banken. Søknadsskjemaet er noe omfattende, men på 10 minutter bør du ha klart å fylle ut søknaden og samtidig fått svar på den. For øvrig er du nødt til å oppfylle visse søkekriterier for å få innvilget søknad hos DNB. Det innebærer en aldersgrense på 23 år, og et inntektskrav der du må tjene minst 150 000 kroner/årlig uansett om du skal låne bare litt eller mye penger. Du kan heller ikke ha betalingsanmerkninger, og ikke aktiv inkasso på søketidspunktet.

Kilder: 

http://www.billigeforbrukslån.no

http://www.dnb.no